CD Excelsior

Meer dan 105 jaar mannenkoorzang.

Een vereniging die gekenmerkt wordt door harmonie en passie. Twee elementen die de garantie vormen voor onvervalste, dynamische mannenkoorzang in al zijn verschillende facetten.

cd400x396Excelsior kent een roemrijke geschiedenig met vele muzikale hoogtepunten. Om al deze muzikale hoogtepunten weer te geven zou één cd niet volstaan. Déze cd vormt dan ook een spiegelbeeld van wat mannenkoor Excelsior is; een koor waarin elk individu opgaat in een rijke muzikale gemeenschap die door haar sterke onderlinge band de muziek tot haar muziek maakt.

De opnames voor deze cd vonden plaats in de bovenkerk van de abdij Uehlingsheide. De rijke en bijzondere akoestiek van deze oude kloosterkerk geeft aan deze cd een extra muzikale dimensie. Wij zijn de paters van Uehlingsheide zeer dankbaar dat zij ons zo gastvrij ontvangen hebben.

De cd is te koop voor € 12,50 (exclusief € 4,00 verzendkosten) per stuk. U kunt deze hier bestellen: bestellen cd

Uniek aan deze cd is ook de medewerking van een aantal solisten:

Ludy Rours: virtuositeit en passie verwoord in schitterende pianoklanken. Ludy Rours won reeds op 7-jarige leeftijd het Nationaal Pianoconcours. In 1970 haalde hij aan het Maastrichts conservatorium het exeamen solospel. Daarnaast studeerde hij viool. Vanaf 1967 is hij verbonden aan de Tegelse Muziekschool, eerst als docent en sinds 1973 als directeur. Rours is regelmatig actief als uitvoerend musicus en als begeleider van znagers en instrumentalisten. Ludy Rours bespeelt de vleugel van ons koor. Wij zijn er trots op dat onze Steinway and Sons, eveneens op deze CD is opgenomen. Een vleugel van meer dan honderd jaar oud die in 1997 na een totale revisie weer schittert als vanouds met zijn zo karakteristieke volle klank!

Bernadette Brouwers: de natuurlijke eenvoud geeft haar stem die extra charme die de muziek zo dicht bij de luisteraar brengt. Al meer dan 10 jaar volgt zij zanglessen bij Ben Benders. In 1994 won zij als laureaat op het Henri Hermansconcours in Maastricht een prijs voor haar uitzonderlijke muzikale prestatie. Bernadette Brouwers treedt veelvuldig op als sopraansoliste bij diverse uitvoeringen.

Ben Benders: de grote inspirator van ons koor. Een musicus in hart en nieren. Hij weet als geen ander al die verschillende stemmen tot een dynamisch en harmonisch klankbord samen te voegen. Ben Benders studeerde aan het conservatorium van Maastricht solozang en piano. Nadien specialiseerde hij zich nog bij Elisabeth Cooymans in 's Hertogenbosch in lied en oratorium. Sedert 1986 verzorgt hij geregeld liederenrecitals in binnen- en buitenland. Ook als oratoriumzanger is hij actief. Daarnaast is hij dirigent van vrschillende koren, waaronder al twintig jaar bij mannenkoor Excelsior. Ben Benders is bovendien verbonden als docent aan de muziekschool in Tegelen. Met zijn rijke baritonsstem zal ook hij een solistische bijdrage leveren aan deze cd.

Wij hopen dat U door het beluisteren van deze cd een aangename kennismaking mag beleven met Mannenkoor Excelsior Tegelen.

Op de cd vindt U de volgende nummers:

 1. Chor der Schmiedegesellen (A. Lortzing)
 2. Plovi (R. simonithi) - solo: Henk Noten
 3. Elenka (H. Besselink)
 4. Die Nacht (F. Schubert)
 5. An die Musik (F. Schubert) - solo: Ben Benders
 6. Prélude in F gr.t uit de suite Bergamasque (C. Bebussy) - solo: Ludy Rours
 7. Die zwölf Räuber (S. Imjalof) - solo Ben Benders
 8. Jägerchor (C.M. von Weber)
 9. Chor der Priester (W.A. Mozart)
 10. Duettino: La ci darem la mano (W.A. Mozart) - solisten: Bernadette Brouwers / Ben Benders
 11. Nocturne in Fis gr.t. opus 15 no. 2 (Fr. Chopin) - solo: Ludy Rours
 12. La vergine degli angeli (G. Verdi) - solo: Bernadette Brouwers
 13. Der Bettelbu  (J. Pauli) - solo: Jos Noten
 14. Der Flegermarsch (H. Dostall)
 15. Tri Sulara (W. Heinrichs)
 16. Piet Hein (F. Roeske)

Welkom op het besloten gedeelte. Vergeet niet uit te loggen!