Pastoor Dautzenberg ontvangt Pannekletser

Pannekletser2012Tegelen – De Pannekletser, de hoogste onderscheiding van vastelaovesgezelsjap De Beerpiëp uit Tegelen, is dit jaar toegekend aan pastoor John Dautzenberg. 

Pastoor John Dautzenberg neemt op 29 januari de 32ste Pannekletser in ontvangst in cultureelcentrum de Haandert.

Dautzenberg (47) ontvangt de 32ste Pannekletser uit waardering voor zijn verdiensten voor de Tegelse gemeenschap, die hem in de afgelopen dertien jaar heeft leren kennen als een energieke en sociaal bewogen pastoor. De geboren Kerkradenaar werd in 1992 tot priester gewijd, waarna hij als kapelaan aan de slag ging in Geleen. Vijf jaar later volgde de benoeming tot pastoor in Tegelen. Zijn werkgebied werd steeds verder uitgebreid en sinds 2005 heeft hij alle parochies van Tegelen, Steyl en Belfeld onder zijn hoede.

Dautzenberg staat midden in de gemeenschap en neemt actief deel aan het plaatselijke verenigingsleven. Zo is hij lid van mannenkoor Excelsior en had hij een rol in de laatste Passiespelen. De laureaat is tevens oprichter van het Victorfonds dat steun biedt aan hulpbehoevende parochianen. Daarnaast initieerde hij verschillende projecten om de kerk dichter bij de mensen te brengen.

Pastoor Dautzenberg heeft van jongsaf een speciale band met vastelaovend en klom in de afgelopen jaren bij diverse gelegenheden in de buut. Enkele jaren geleden werd hij door loterijclub De Toekoms onderscheiden met de Vot met Oëre.

Welkom op het besloten gedeelte. Vergeet niet uit te loggen!