Mainz voorreis

Am Rhein sind lust’ge Leute…..

“Am Rhein sind lust’ge Leute, der Frater blieb am Rhein. Es harrt der Abt noch heute auf Ihn und auf den Wein.” (enkele regels uit het lied “ der Frater Kellermeister”).
Waarom der Frater aan de Rijn bleef ontdekte de delegatie van Excelsior tijdens haar werkbezoek op 9 en 10 april aan de bisschopsstad Mainz waar de laatste programma onderdelen werden ingevuld voor de reis die Excelsior op 16, 17 en 18 September naar Mainz en omgeving maakt.

Onder het genot van een stralende lentezon werden diverse locaties bezocht en werd het hotel aan een kritisch oog onderworpen. Het belooft een prachtige najaarsreis te gaan worden. Het hotel, Mainz, en het dal van de middenrijn, wat tot het Unesco wereldcultuur erfgoed behoort, bieden daartoe alle mogelijkheden.

Met diverse optredens, geplande en ongeplande, zal het koor in en om Mainz van zich laten horen en daarbij het lied van der Frater Kellermeister letterlijk en figuurlijk alle eer aan doen. De excelsior-delagatie nam daarop reeds een voorpoefje…!!

Mainz 9 en 10.4.2011 (7) kleinMainz 9 en 10.4.2011 (8) kleinMainz 9 en 10.4.2011 (16) klein

Welkom op het besloten gedeelte. Vergeet niet uit te loggen!