• Kerst 2012

  Het Kerstfeest nadert en dat betekent dan Excelsior de H. mis in de St. Martinuskerk te Tegelen op 2e Kerstdag muzikaal zal invullen. Er zullen mooie kerstliederen ten gehore worden gebracht tijdens deze eucharistieviering. Traditioneel zal worden afgesloten met het 'Stille Nacht'. De aanvang van de H. mis is om 11:00 uur.

  Mannenkoor Excelsior wenst u een zalig Kerstfeest en een gezond 2013.

  kerst

 • Matinee 2012

  De Sint is weer uit het land en Excelsior maakt zich op voor het Matineeconcert. Deze middag heeft tot doel de mensen te verrassen met muzikale juweeltjes die goed doen in de dagen voor Kerstmis.

  Zoals gebruikelijk zal de bezoeker zich moeten laten verrassen, omdat er geen programma uitgedeeld wordt. Het enige dat wij u willen verklappen is dat Ensemble Quint uit Venlo een bijdrage zal leveren.

   

  Kom dus zondagmiddag 9 december naar de Haandert in Tegelen. Aanvang 14:30 uur en de toegang is gratis.

  Wij wensen u veel plezier.

 • Het najaar is begonnen

  Voor Excelsior is het najaar begonnen.

  Volgende week levert Excelsior een bijdrage aan het concert dat georganiseerd wordt door Kwartetvereniging Animo Steyl t.g.v. het 40-jarig lidmaatschap van Ben Benders.

  De daarop volgende week staat alweer in het teken van Ceacilia. Op zondagmorgen zullen wij de H. Mis in de St. Martinuskerk opluisteren. Na afloop wordt het feest voortgezet in 't zaelke aan de Ariënstraat. 's Maandags verzamelen de leden zich om 8.00 uur voor de traditionele rondgang. Deze wordt gestart met een bezoek aan de Clauscentrale in Maasbracht. Na terugkeer start de rondgang.

  Verder zijn wij al druk doende met de muzikale invulling van ons Matinee dat op zondag 9 december zal plaatsvinden. Noteer deze datum alvast in uw agenda.

 • In Memoriam Henk Noten

  Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht dat Henk Noten is overleden.

  Na een kortstondig ziekbed heeft hij de strijd niet kunnen winnen. Henk was een ferfent zanger en een grote steun bij de baritons. In zijn 54-jarig lidmaatschap heeft Excelsior veel op hem kunnen bouwen en vertrouwen. Dit werd bij zijn 50-jarig jubileum onderschreven door hem 'Lid van Verdienste' te maken.

  Wij verliezen in Henk een goede zanger en grote vriend.

  Henk, vaarwel.image042

 • Potgrond 2012

  Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart gaat Excelsior, samen met Toneelvereniging "Zet Door", weer door alle straten van Tegelen om daar potgrond te verkopen.

  Al vele jaren is dit een succesvolle samenwerking tussen beide verenigingen. Gekker dan gek kan bijna niet. Wij brengen het u zelfs tot aan de schuur.

  Vrijdagmiddag starten we rond de klok van 16.00 uur en op zaterdag vanaf 10.00 uur.

 • 11e Don Camillo voor Jan Croonenberg

  Op donderdag 9 februari kwam de evenementencommissie de repetitie wederom opfleuren in het kader van de "Don Camilllo". Een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een lid die volgens de commissie voldoet aan al hun criteria. Dit jaar viel de eer te beurt aan Jan Croonenberg. Hij nam uit handen van cie-voorzitter Jan Smedts de ludieke onderscheiding in ontvangst. Na de uitreiking was er een gezellig samenzijn in de foyer.

  Jan, van harte gefeliciteerd.

  P1040271-1

 • Don Camillo 2012

  Komende donderdag zal door de evenementencommissie de ludieke onderscheiding "Don Camillo" uitgereikt worden.

  Deze wordt enkel aan leden van Mannenkoor Excelsior uitgereikt en zal binnen eigen kring gebeuren.

  Wie valt dit jaar de eer te beurt???

  De kandidaat zal in ieder geval aan enkele nauwe criteria moeten voldoen.

 • Serenade bij Pannekletser 2012

  Zondag 29 januari bracht Excelsior een muzikale serenade aan pastoor John Dautzenberg die hij door carnavalsvereniging de Beerpiep de “Pannekletser” kreeg uitgereikt.

  In een volle Haandertzaal gaf Excelsior zijn acte de precense in aangepast tenue. Excelsior, zelf ook drager van de Pannekletser 1994, feliciteert pastoor Dautzenberg van harte met deze bijzondere onderscheiding en hoopt dat met deze onderscheiding een extra schijnwerper wordt gezet op zijn dienende en bindende taak als onze parochieherder of zoals hij het zelf nog onlangs verwoordde als  butler van God. 

   01066 01122

  Het moge duidelijk zijn; het carnavalsseizoen is begonnen. Op zondag 5 februari luistert het koor de eucharistieviering in de st.Martinuskerk om 10.30 uur op met een repertoire dat is aangepast aan deze mis die wordt bijgewoond door het voltallige Oelesgezelschap inclusief het gloednieuwe trio van 2012.

  Wij wensen alle vastelaovesvierders heel veel joeks en plezier in de komende vasteloavestied !!

 • Grandioos Matinee 2011

  Ruim 500 bezoekers waren zondagmiddag 11 december te gast  op het traditionele matinee van mannenkoor Excelsior. Zij konden genieten van een aaneenschakeling van bekende opera, operette en musical stukken die door koor, de roemeense tenor Cezar Dima en de sopraan Petra van Renselaar-Heynen gezongen werden. De virtuose begeleiding aan de vleugel door oud-tegelenaar Pieter van Dijk gaf dit matinee een nog grotere glans! Het geheel stond o.l.v. dirigent Ben Benders die het koor tot een prachtige muzikale uitvoering bracht.

  Voorzitter Jos Noten zorgde ervoor dat het geheel op een luchtige en aangename wijze aan het publiek werd gepresenteerd. “U krijgt vanmiddag van ons 17 prachtige surprises”. De dank van het publiek was groot en met een minutenlange staande ovatie werd deze geweldige middag voortgezet in de foyer waar de gasten verhaald werden op een kopje koffie met iets lekkers en enkele lekker hapjes later op die middag. Het bleef er nog lang ouderwets gezellig……

  Benieuwd wat er volgend jaar komt was een veelgehoorde opmerking van de talloze bezoekers.

  Excelsior mag met trots terugkijken op een zeer geslaagd muzikaal en gezellig matinee!!

  Excl12112011184

 • Pastoor Dautzenberg ontvangt Pannekletser

  Pannekletser2012Tegelen – De Pannekletser, de hoogste onderscheiding van vastelaovesgezelsjap De Beerpiëp uit Tegelen, is dit jaar toegekend aan pastoor John Dautzenberg. 

  Pastoor John Dautzenberg neemt op 29 januari de 32ste Pannekletser in ontvangst in cultureelcentrum de Haandert.

  Dautzenberg (47) ontvangt de 32ste Pannekletser uit waardering voor zijn verdiensten voor de Tegelse gemeenschap, die hem in de afgelopen dertien jaar heeft leren kennen als een energieke en sociaal bewogen pastoor. De geboren Kerkradenaar werd in 1992 tot priester gewijd, waarna hij als kapelaan aan de slag ging in Geleen. Vijf jaar later volgde de benoeming tot pastoor in Tegelen. Zijn werkgebied werd steeds verder uitgebreid en sinds 2005 heeft hij alle parochies van Tegelen, Steyl en Belfeld onder zijn hoede.

  Dautzenberg staat midden in de gemeenschap en neemt actief deel aan het plaatselijke verenigingsleven. Zo is hij lid van mannenkoor Excelsior en had hij een rol in de laatste Passiespelen. De laureaat is tevens oprichter van het Victorfonds dat steun biedt aan hulpbehoevende parochianen. Daarnaast initieerde hij verschillende projecten om de kerk dichter bij de mensen te brengen.

  Pastoor Dautzenberg heeft van jongsaf een speciale band met vastelaovend en klom in de afgelopen jaren bij diverse gelegenheden in de buut. Enkele jaren geleden werd hij door loterijclub De Toekoms onderscheiden met de Vot met Oëre.

 • Ceacilia 2011

  Aanstaande zaterdag viert het koor het traditionele ceaciliafeest. Het moment om de jubilarissen te feliciteren.

  Dit jaar zijn Mathieu Janssen en Tom van Lier, beiden 25 jaar. Hans Lattauschke 40 jaar. En nog extra aandacht verdient Jan Willems. Hij is 60 jaar lid van onze vereniging. Wij feliciteren hun met deze jubilea.

  Maandag trekken de leden door Tegelen.

 • Zingen met Excelsior

  Ben je geïnteresseerd hoe het is om te zingen?

  Aanstaande zondag 25 september organiseert Excelsior een inloopdag. Vanaf 11.30 uur ben je welkom. Ervaar hoe het is om tussen de koorleden te zitten. Ervaar hoe leuk het is gezamenlijk muziek te maken.

  Kom dus naar CC de Haandert in Tegelen

 • Op naar Mainz

  Mannenkoor Excelsior naar Mainz.

  In het weekend van 16-17 en 18 september onderneemt mannenkoor Excelsior een driedaagse reis naar Mainz en het tot wereldcultuur erfgoed verklaarde dal van de midden Rijn. Mainz am Rhein, gelegen tegenover de monding van de Main  is provinciehoofdstad en tevens de grootste stad in Rheinland-Pfalz.

  Excelsior luistert er in de prachtige barokke Peterskirche zaterdagavond 16 september de Eucharistieviering op. Daarnaast staan er diverse spontane optredens verspreid over de stad Mainz gepland die in ongedwongen sfeer zullen plaats vinden. Mannenkoor Excelsior streeft ernaar, eens per twee of drie jaar een reis te organiseren waarin zowel de koormuziek, als ook  cultuur en ontspanning aan bod komen.

 • Wintervoorbereidingen beginnen

  Nu de zomervakantie ten einde loopt kunnen de voorbereidingen voor het laatste halfjaar beginnen. Iedereen heeft de accu kunnen opladen en kan er weer met frisse moed tegenaan. Als eerste beginnen we aan de afwerking m.b.t. onze reis naar Mainz op 16 september. Al snel daarna zullen we beginnen met de voorbereidingen voor ons Matineeconcert op zondag 11 december. Natuurlijk richten wij ons op het kerstfeest.

  De repetitie wordt hervat op donderdag 25 augustus om 20.00 uur in CC de Haandert.

 • Vrienden van Excelsior

  Vrienden van Excelsior

  Excelsior is blij en trost op haar "Virenden van Excelsior". Dit zijn de mensen en bedrijven die ons koor een warm hart toedragen. Zij maken het mede mogelijk dat wij extra's kunnen organiseren. Dit kan zijn voor concerten of noem maar op.

  Dank u wel dat u onze "Vriend" bent.

  Heeft u ook interesse? Neem dan contact op met het secretariaat.

  Bekijk hier onze huidige vrienden

 • Astebleef 30 juni

  Op donderdag 30 juni organiseert Excelsior een Astebleef-concert.

  Bij de prachtige omgeving van cafe 't Vaerhoes treed Excelsior vanaf 20.00 uur op.

 • Geslaagde fietstocht

  Op zaterdag 14 mei organiseerde de evenementencommissie een fietstocht. Speciaal? Ja, het gebeurde samen met onze vrienden van MGV Orpheus Anrath.

  Met goede zin en aardig fietsweer, vertrokken we naar Duitsland alwaar wij ons zouden treffen met onze vrienden.

  Na een hartelijke begroeting en enkele versnaperingen vertokken we via een leuke tocht naar onze eindbestemming. Hier hebben we genoten van een goede BBQ en een heerlijk pilsje.

  Dit alles werd gecomplementeerd met veel samenzang.

  (klik hier voor foto's)

 • Mainz voorreis

  Am Rhein sind lust’ge Leute…..

  “Am Rhein sind lust’ge Leute, der Frater blieb am Rhein. Es harrt der Abt noch heute auf Ihn und auf den Wein.” (enkele regels uit het lied “ der Frater Kellermeister”).
  Waarom der Frater aan de Rijn bleef ontdekte de delegatie van Excelsior tijdens haar werkbezoek op 9 en 10 april aan de bisschopsstad Mainz waar de laatste programma onderdelen werden ingevuld voor de reis die Excelsior op 16, 17 en 18 September naar Mainz en omgeving maakt.

  Onder het genot van een stralende lentezon werden diverse locaties bezocht en werd het hotel aan een kritisch oog onderworpen. Het belooft een prachtige najaarsreis te gaan worden. Het hotel, Mainz, en het dal van de middenrijn, wat tot het Unesco wereldcultuur erfgoed behoort, bieden daartoe alle mogelijkheden.

  Met diverse optredens, geplande en ongeplande, zal het koor in en om Mainz van zich laten horen en daarbij het lied van der Frater Kellermeister letterlijk en figuurlijk alle eer aan doen. De excelsior-delagatie nam daarop reeds een voorpoefje…!!

  Mainz 9 en 10.4.2011 (7) kleinMainz 9 en 10.4.2011 (8) kleinMainz 9 en 10.4.2011 (16) klein

 • Jaarvergadering 2011 nieuws

  Mannenkoor Excelsior Tegelen blikte terug en keek vooruit.

  Donderdag 31 maart hield mannenkoor Excelsior Tegelen haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Bij zijn openingswoord blikte voorzitter Jos Noten terug op het afgelopen jaar dat een muzikaal succesvol jaar mocht worden genoemd. Tevens keek hij vooruit naar nieuwe uitdagingen die Excelsior te wachten staan zowel op muzikaal gebied als op het gebied van ledenwerving. Met vereende krachten  hoopt het koor nieuwe leden te kunnen werven. In overleg met alle betrokken commissies zal worden bekeken hoe een nog daadkrachtiger beleid hierin kan worden gevoerd.

  De diverse jaarverslagen passeerden gedurende de avond de revue en werden allen onder applaus van de aanwezige leden goedgekeurd. Tijdens de jaarvergadering werd afscheid genomen van twee besturusleden; Han Heldens, secretaris en Dre Gommans, muziekarchivaris,  waren niet meer herkiesbaar en keerden dus niet terug in het bestuur. Het dankwoord van voorzitter Jos Noten voor hun bewezen diensten werd met een luid applaus door de aanwezigen bevestigd.

  Met unanieme stemmen werd tijdens de bestuursverkiezing kandidaat Mark Denessen gekozen als nieuw bestuurslid waarbij hij de taak van secretaris op zich zal nemen.

  2011-03-31markdenessen

  Excelsior bereid zich momenteel voor op de komende optredens en op de reis naar Mainz die september van dit jaar volgt.

  Excelsior repeteert elke donderdagavond in Cultureel Centrum de Haandert Tegelen van 20.00uur tot 22.15uur waar U van harte welkom bent om eens naar een repetitie te komen luisteren.

 • Jaarvergadering 2011

  Op donderdag 31 maart vind de jaarvergadering plaats. Hier kijkt men terug op 2010 en blikt met vooruit naar het al gestartte 2011.

  Aanvang is 20.00 uur in CC de Haandert.

 • Don Camillo voor Dré Gommans

  Op de donderdag voor de vastelaovend vond de uitreiking plaats van de "Don Camillo". Een interne onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een lid die zich op uitzonderlijke wijze heeft geprofileerd.

  De uitreiking begon met een redevoering door hoogleraar Wim Beurskens die ons de (on)zin van het St. Maartensfeest haarfijn uitlegde. Hierna was het woord aan Rob van Aanholt die in duidelijke humoreske taal snel het jaar 2010 liet passeren om zo tot de bekendmaking van de nieuwe drager voor 2011 te komen.

  Wegens zijn jarenlange inzet onder andere in het bestuur (aftredend), alsmede de muziekcommissie, de revues was men unaniem van mening dat de eer dit jaar te beurt viel aan Dré Gommans.

   DSCN0450

  Klik "hier" om meer foto's te bekijken.

 • Potgrondaktie 2011

  a.s. Vrijdag en zaterdag 18 en 19 maart komen de leden van mannenkoor Excelsior en toneelvereniging Zet Door weer bij u langs voor de verkoop van potgrond.

  Vrijdag 18 maart van 16.00uur tot 19.00uur en zaterdag 19 maart van 10.00 tot 16.00uur. De potgrond is voorzien van het kwaliteitskeurmerk R.H.P., is verpakt in zakken van 45 liter en kost 4,00 Euro per zak. U steunt hiermee beide verenigingen om hun aktiviteiten in de toekomst te continueren.

  DSCN4172

 • Ben van der Stegen overleden

  Met droevenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons lid

  Ben van der Stegen

  Ben was gedurende 40 jaren lid van onze vereniging. Hij was een gewaardeerde tweede tenor in ons koor op wie altijd een beroep kon worden gedaan. Zijn stoel zal nu voor altijd leeg blijven maar de herinnering aan hem zal voor ons koor altijd blijven bestaan.

  Wij wensen zijn echtgenote Riek, zijn kinderen en kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

  Bestuur, leden en dirigent van mannenkoor Excelsior Tegelen

  Tegelen, 31-7-2011

 • Thei Ewals overleden

  Met droevenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons lid

  Thei Ewals

  Thei was gedurende 30 jaren lid van onze vereniging. Hij was een gewaardeerde tweede tenor in ons koor op wie altijd een beroep kon worden gedaan. Zijn stoel zal nu voor altijd leeg blijven maar de herinnering aan hem zal voor ons koor altijd blijven bestaan.

  Wij wensen zijn echtgenote Bep, zijn kinderen en kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

  Bestuur, leden en dirigent van mannenkoor Excelsior Tegelen

 • Mainz, wie es singt und lacht

  Zingen en lachen zijn twee belangrijke ingredienten voor de concertreis die mannenkoor Excelsior op 16, 17 en 18 september van dit jaar gaat maken naar Mainz. De voorbereidingen voor dit  drie daags bezoek aan deze oude Duitse bisschopsstad zijn reeds in volle gang en het beloofd een prachtige concertreis te worden.

  Mainz

  Met diverse optredens zal het koor zich gaan voorstellen aan de Mainzer bevolking en natuurlijk ook aan haar vele gasten want Mainz is een geliefde toeristenplaats gelegen in een van de belangrijkste Duitse  wijngebieden.

  Het koor zal zijn optredens natuurlijk ook afwisselen met een behoorlijke dosis ontspanning voor de leden. De reiscommissie heeft een schitterende hotelaccomodatie geregeld direct gelegen aan de Rijn met als achtertuin  het Mainzer Stadtspark. Van daaruit zal het koor ongetwijfeld diverse gelegenheden benutten om ook met de Mainzer cultuur kennis te maken. Het spreekt voor zich dat daarbij de bourgondische levensstijl van Mainzer ook zal worden verkend!

  Wordt vervolgd!

 • 5e Matineeconcert Excelsior groot succes!

  In een bomvolle Haandertzaal organiseerde mannenkoor Excelsior op zondag 12 december alweer haar 5de matineeconcert.

  image1 image1 image1 image1

  De talloze toeschouwers die zelfs vanuit Oostenrijk en Duitsland waren gekomen konden genieten van een goed gevuld programma met zang en toneel waarmee Excelsior teruggreep op een oude traditie van het koor: de beroemde Excelsior-revues uit het verleden.. En dat was meteen  het vernieuwende concept: niet alleen zang maar ook zang in combinatie met toneel. Met solisten uit het koor zelf en met een wervelend optreden van Leo en Ben Benders, waren alle ingrediënten aanwezig om voor de dankbare bezoekers een geweldige middag te organiseren. Zelfs met een complete processie op het eind! Alsof het allemaal niet op kon. Het publiek dankte dan ook met talloze staande ovaties.

  image1 image1 image1 image1

  Na afloop was het nog lang gezellig in de foyer van Cultureel Centrum de Haandert waar de gasten door het koor nog verwend werden met koffie, wat lekkers, en enkele warme hapjes en natuurlijk nog een spontaan optreden van Excelsior.

   

  Klik 'hier' voor meer foto's.

 • Laatste optreden Erkenkamp

  Excelsior zingt op zaterdag 8 januari voor de laatste keer in Huize Erkenkamp. Het is bekend dat Huize Erkenkamp haar deuren gaat sluiten en veel bewoners zullen naar het plan 'De Nieuwe Munt' verhuizen. Hiermee houdt een traditie op te bestaan. Want Excelsior treedt al méér dan 30 jaar belangenloos op voor deze bewoners. Een hartverwarmend concert waarbij de klanken van de kerstdagen niet worden vermeden en het voorjaars binnengehaald worden.

  Door de jaren heeft Excelsior een uiterst gevarieerd programma aan de bewonders weten voor te schotelen. Naast de optredens die Excelsior alleen verzorgde, werden deze vaak aangevuld met solistisch optreden van bijvoorbeeld Bernadette Wiggers die altijd een frisse noot de zaal in zong. Soms werden kleine sketches niet geschuwd. Denk hierbij aan 'Der Bettelbu' of 'Der Frater Kellermeister' die vaak door de hilariteit de lachspieren danig op de proef stelde. Of breng de mensen terug naar de jeugd. De tijd dat zingen op school of thuis nog druk gebezigt werd. Een leuke slinger van oud-hollandse volksliederen kon het gemoed en sentiment danig prikkelen.

  Het optreden is vrij toegankelijk en begint om 15:00 uur in Huize Erkenkamp

  Excelsior kijkt met een wel-tevreden lach terug op deze periode. Helaas is het na 8 januari niet meer. Bedankt voor uw gastvrijheid.

 • Jubilarissen gehuldigd

  Excl131110-030

  Op zaterdagavond werden tijdens de caeciliafeestavond de jubilarissen gehuldigd en in het zonnetje gezet door voorzitter Jos Noten. De voorzitter nam ruim de tijd om elke jubilaris in het zonnetje te zetten.

  Jacques Hilberts (25), Hans Cruijsberg (40) en Jan Smedts (25) kregen het aangepaste verenigingsinsigne opgespeld, waarbij de dames natuurlijk een prachtige bos bloemen mochten ontvangen. Daarna werden de heren  toegesproken door KNZV-Limburg bestuursafgevaardigde Will Selen en ontvingen zij de speld en bijbehorende oorkonde.

 • Matineeconcert

  Op 12 december ontvangt Excelsior u weer graag in CC de Haandert te Tegelen. Het inmiddels vijfde matineeconcert zal op deze middag plaatsvinden. Naast een 'verrassend' optreden van Excelsior zullen ook Leo en Ben Benders een optreden verzorgen.

  Aanvang is om 14.30 uur en de entree is gratis.

 • 28-10-2010 Konzert der Fruendschaft mit Holländern

  {iframe}images/Excelsior/Artikelen/2010/20101030_herzfeld/20101028_Konzert_der_Fruendschaft.pdf{/iframe},

 • 30-10-2010 Seit 25 Jahre verbindet Musik zwei Männerchöre

  {iframe}images/Excelsior/Artikelen/2010/20101030_herzfeld/20101030_konzert_mgv.pdf{/iframe},

 • Caeciliafeest 2010

  Op zaterdag 13 november 2010 viert Excelsior haar ceaciliaviering. Dit feestelijk gebeuren begint met het opluisteren van de heilige mis in de St. Martinuskerk te Tegelen om 17.30 uur ter nagedachtenis van de overleden leden.

  Vanaf 20.00 uur komen de leden bijelkaar in CC de Haandert waar snel daarop de huldiging van de jubilarissen zal plaatsvinden. Dit jaar worden Jan Smedts, Jacques Hilberts en Harrie Linssen gefêteerd wegens hun 25-jarig lidmaatschap. Hans Cruijsberg wordt gefêteerd wegens zijn 40-jarig lidmaatschap. De avond zal verder als een gezellig muzikaal feest zijn vervolg vinden.

  Op maandag 15 november verzamelen de leden zich voor de caeciliadag welke begint met een rondleiding en aansluitend de gebruikelijke cafe-rondgang. Deze dag zal met een goed diner besloten worden.

 • Vriendschapsconcert Herzfeld-Hovestadt

  Herzfeld-St-Ida-Kirche

  In het weekend van 30 en 31oktober vertrekt Excelsior naar Herzfeld-Hovestadt.
  Een klein bedevaartsoord waar de heilige St. Ida wordt vereerd.
  Een weerzien met MGV Herzfeld-Hovestadt n.a.v. onze 25-jarige vriendschap.

  Deze vriendschap zal worden bezegeld met een groot concert op zaterdagavond.

  Lees 'hier' een resencie.

Welkom op het besloten gedeelte. Vergeet niet uit te loggen!